Aparate de sudura TIG/WIG 

Afiseaza: 1-31 din 31 produse

 Filtre
Aparat de sudura Proweld HP-180L
nou
Momentan indisponibil
detalii
Aparat de sudura invertor Intensiv Profesional WS 200-P
-10%

Aparate de sudura TIG/WIG


Sudarea cu arc într-un scut cu gaz inert cu un electrod de tungsten este o procedură în care căldura necesară pentru realizarea sudării este furnizată de un arc electric care este menținut între un electrod care nu este consumabil și piesa de prelucrat.

Electrodul utilizat pentru a conduce curentul este în tungsten sau aliaj de tungsten. Zona de sudură, metalul topit și electrodul care nu este consumabil sunt rezistente la intemperii datorită gazului inert care este furnizat de lanterna de susținere a electrodului.
Procedura de sudare TIG poate fi utilizată cu adăugarea de material de sudură extern (tijă de sudură) sau prin topirea materialului de bază cu ajutorul efectului de căldură produs de arcul electric.

 

B. CIRCUITUL APARATULUI DE SUDURA TIG/WIG


Circuitul de sudare constă în esență din următoarele elemente:

1.generator de electricitate
2. lanternă cu suport pentru electrod cu tungsten cu pachet de cablu
3. tijă de sudură
4. cilindru de gaz cu circuit de presiune
5. clemă cu cablu de pământ
6. unitate de răcire cu apă


Scânteia pilot este furnizată de un generator de înaltă frecvență care suprapune un impuls de înaltă tensiune asupra tensiunii de sudare; puterea acestui dispozitiv este minimă, dar, în același timp, suficientă pentru a permite lovirea arcului electric la distanță.
Loviturile HF necesită utilizarea unei torțe de sudare specifice, care este echipată cu un buton folosit pentru controlul grevei.

- sudarea cu arc pilot
În acest caz, arcul se lovește între electrodul de wolfram și un electrod auxiliar care poate fi un inel montat la duza torței în sine.
Arcul pilot este lovit de o scânteie de înaltă frecvență care intervine în circuitul arcului pilot real; după lovirea arcului pilot, scânteia pilot este deconectată, deoarece arcul pilot principal este lovit spontan de o simplă descărcare a electrodului de tungsten care devine incandescent în atmosfera de gaz ionizat. Tipul de lovire cu arc este utilizat mai ales în unitățile automate.
 

- sudarea LIFT

Aceasta se obține cu ajutorul unui dispozitiv care furnizează un mic curent (pentru a nu deteriora vârful electrodului de wolfram) atunci când electrodul este în contact cu materialul care urmează să fie sudat.
Când electrodul este scos din piesă, se creează o scânteie și acest lucru determină lovirea arcului; sursa de alimentare crește apoi curentul de sudură până când atinge valoarea prestabilită. Deoarece nu sunt prezente frecvențe înalte, sudarea LIFT nu creează interferențe electromagnetice; cu toate acestea, contactul făcut de vârful electrodului cu materialul de bază contaminează bazinul de sudură.
 

- sudarea prin lovire

Această sudare se obține prin lovirea piesei care este sudată cu electrodul de wolfram, determinând lovirea arcului. Contactul dintre electrod și piesa care trebuie sudată determină incluziuni de wolfram la începutul cusăturii, ceea ce scade calitatea sudurii.
 

MATERIALE FOLOSITE LA SUDURA TIG


Această procedură este aplicată în principal pentru sudarea oțelului inoxidabil, a aluminiului și a aliajelor sale, nichel, cupru, titan și aliajele acestora.
Oțelul inoxidabil este sudat în curent continuu (DC) cu polaritate negativă a electrodului.
Este posibilă sudarea grosimilor de până la 2,5 mm fără a adăuga material de sudare; Sudurile mai groase necesită margini teșite și utilizarea tijei de sudare, al cărui material trebuie să fie deosebit de potrivit pentru a fi sudată calitatea oțelului inoxidabil. Înainte de a trece la sudare, se recomandă curățarea minuțioasă cu o perie din oțel inoxidabil.
Aluminiul și aliajele sale trebuie sudate cu curent alternativ (AC) și, pentru a obține o cusătură bună, ele necesită utilizarea unei surse de putere de înaltă frecvență, adecvate.

Dacă există oxidare ridicată, trebuie îndepărtat cu o perie sau prin decapare (o procedură chimică pentru îndepărtarea oxidării).
De asemenea, este posibil în acest caz grosimi de sudură de până la 2,5 mm fără a adăuga material de sudare; pentru suduri mai groase, marginile trebuie să fie teșite și trebuie să se utilizeze tijă de sudură.
Sudarea într-o atmosferă de argon folosind un electrod de wolfram se aplică și pe oțeluri ușoare și aliaje de oțel, nichel și aliajele sale, cupru și aliajele sale, titan și metale nobile. Pentru toate aceste metale și aliaje se utilizează curent continuu (DC) cu polaritate dreaptă.
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!