• Intra in cont
  • 0756500373
  • Favorite
  • 0 0,00

Aparate sudura MMA 

Afiseaza: 1-48 din 76 produse

 Filtre
Aparat de sudura invertor Jasic Arc 160 LED Synergic
-12%
Aparat de sudura Telwin Linear 280
-14%
Aparat de sudura ProWeld ROC-180I
-22%
 

Aparat de sudura ProWeld ROC-180I

775,00 RON 607,00 RON
Momentan indisponibil
detalii
Aparat de sudura invertor Pro Jasic ARC 160
-13%
Momentan indisponibil
detalii
Aparat de sudura Telwin Linear 340
-7%
Aparat de sudura Proweld BX1-250C1
-12%
 

Aparat de sudura Proweld BX1-250C1

499,00 RON 437,00 RON
Momentan indisponibil
detalii
Aparat de sudura Telwin Linear 530 HD
-7%
Aparat de sudura invertor Telwin Tecnica 211/S
-18%
Momentan indisponibil
detalii
Aparat de sudura Proweld MMA-200PI
-14%
 

Aparat de sudura Proweld MMA-200PI

933,00 RON 805,00 RON
Momentan indisponibil
detalii
Aparat de sudura Telwin Linear 630 HD
-1%
Aparat de sudura MMA ProWeld MMA-140
nou

Despre Aparatele de sudura MMA si despre tipul de sudura MMA


Ce este sudura MMA?

Sudarea cu arc cu electrozi înveliți este un proces manual în care sursa de căldură constă din arc electric.
Atunci când arcul se lovește între electrodul acoperit (cu ajutorul unei clemă de susținere a electrodului) și piesa care trebuie sudată (material de bază), aceasta generează căldură care determină topirea rapidă atât a materialului de bază, cât și a electrodului (material de sudură).

CIRCUITUL DE SUDARE MMA


1. sursa de alimentare
2. clema de susținere a electrodului
3. electrod acoperit
4. clestele 
5. cabluri de prindere și de pământ
 

1. SURSA DE PUTERE A APARATULUI DE SUDURA


Scopul sursei de alimentare este alimentarea arcului electric, care este prezent între materialul de bază și electrod, prin ieșirea unui curent suficient în cantitate pentru a menține arcul lovit.
Sudarea cu electrozi se bazează pe principiul curentului curent, adică curentul furnizat de sursa de alimentare nu trebuie să varieze atunci când operatorul deplasează electrodul către piesă. Principala proprietate de construcție a sursei este, prin urmare, să menținem curentul neschimbat în prezența variațiilor în lungimea arcului, pe măsură ce electrodul se apropie mai mult sau mai departe de piesă: cu cât este mai constant curentul, cu atât mai stabil este rezultatul arcului și cu atât mai simplu este opera operatorului.
În interiorul sursei de alimentare, există, de obicei, un dispozitiv de reglare a curentului de sudură, de tip mecanic (magnetică-șanț sau reacție saturabilă) sau electronic (sisteme SCR sau sisteme invertor). Această distincție poate fi utilizată pentru clasificarea mașinilor de sudare cu electrozi în trei familii, în funcție de tehnologia de construcție a acestora: mașini de sudare electromecanice, mașini de sudare electronice (SCR), mașini de sudare inversoare.

a) sursa de curent cu curent alternativ (AC)
Curentul de ieșire a sursei de putere ia forma unei unde sinusoidale, care își schimbă polaritatea la intervale regulate, cu o frecvență de 50 sau 60 de cicluri pe secundă (Hertz). Se obține cu ajutorul unui transformator, care transformă curentul de curent într-un curent adecvat pentru sudare. Aceasta este pentru mașinile de sudare electromecanice.


b) sursa de curent continuu (curent continuu)
Curentul de ieșire a sursei de putere are o formă de undă continuă, care se obține cu ajutorul unui dispozitiv, redresorul, care este situat la baza transformatorului și se poate transforma din curent alternativ la curent continuu. Această ieșire este tipică pentru sursele electrice SCR și invertoare. Dacă circuitul de sudare are o sursă de curent continuu (curent continuu), poate fi clasificat suplimentar în funcție de metoda de conectare a stâlpilor sursei de alimentare cu materialul care urmează să fie sudat.

i) conexiune de polaritate dreaptă
Conexiunea de polaritate dreaptă are loc atunci când cablul de prindere (cu clema de susținere a electrodului) este conectat la polul negativ (-) al sursei de alimentare și cablul de pământ (cu clema de împământare) la polul pozitiv (+) al sursei de alimentare. Arcul electric concentrează căldura produsă pe piesă și determină topirea acesteia. În acest fel, pe măsură ce miezul electrodului se topește, acesta este depus și pătrunde în articulația de sudare.

ii) conexiune inversă de polaritate
Conexiunea de polaritate inversă are loc atunci când cablul de prindere (cu clema de susținere a electrodului) este conectat la polul pozitiv (+) al sursei de alimentare și cablul de împământare (cu clema de împământare) la polul negativ (-) al sursei de alimentare. Căldura arcului electric este concentrată în cea mai mare parte la vârful electrodului. Fiecare tip de electrod necesită un tip de curent specific (AC sau DC) și, în cazul curentului continuu, o polaritate specifică: alegerea electrodului depinde deci pe tipul sursei de alimentare utilizate. Utilizarea incorectă va cauza probleme de stabilitate a arcului și, de asemenea, probleme de calitate a sudării.
 

2. CLASA DEȚINUTA A ELECTRODULUI


Funcția principală a clemei de susținere a electrodului este de a susține electrodul, garantând un bun contact electric pentru trecerea curentului; de asemenea, ar trebui să garanteze suficientă izolare electrică pentru operatorul de sudare.


3. ELECTROD ÎNCĂCARE


Electrodul acoperit este format dintr-un miez și o acoperire care au funcții diferite, dar complementare: miezul acționează în principal ca conductor pentru sursa de alimentare cu arc și ca furnizor al materialului care umple îmbinarea; în schimb, învelișul are funcția principală de a proteja bazinul de sudură și de a stabiliza arcul.
 

4. CÂMPURI DE IMPAMANDARE ȘI CABLURI


Clema de împământare este o unealtă care, prin intermediul cablului de împământare, asigură închiderea circuitului electric între sursa de alimentare a sudurii și piesa care trebuie sudată. Cablurile de prindere și de pământ, conectate la clema de susținere a electrodului și respectiv la clemă, permit conectarea electrică între sursa de alimentare și materialul de bază. Alegerea secțiunii și lungimii cablurilor trebuie să se bazeze pe curentul maxim de sudare din amperi.
 

MATERIALE VARIATE PENTRU SUDURA DE MMA


Când compoziția de oțel este ușor de identificat, electrozii rutili pot fi folosiți, deoarece sunt mai ușor de lovit și sudat și de a conferi o cusătură cu aspect bun.
În practică, sudarea oțelurilor cu conținut ridicat de carbon cu un nivel ridicat (> 0,25%) poate cauza formarea de defecte structurale; aplicarea procedurii electrodului este recomandată în principal pentru sudarea îmbinărilor medii la groase folosind electrozi de bază: în aceste cazuri, o sudură de înaltă calitate este obținută cu o bună rezistență la rupere.
Sudarea conductelor de oțel se realizează cu ajutorul electrozilor de celuloză, unde este necesară o penetrare ridicată și o bună lucrabilitate a electrozilor. Bevelling este întotdeauna recomandat, cu un unghi de teș care este suficient pentru a permite introducerea aproape completă a electrodului în golul de sudură.
Pentru materiale speciale, precum oțel inoxidabil, aluminiu și aliajele sale, fontă, se folosesc electrozi specifici pentru materialul special.

Oțelurile inoxidabile sunt sudate cu curent continuu (DC) cu polaritate inversă; se utilizează electrozi speciali și se diferențiază prin compoziția metalurgică a materialului care trebuie sudat (prezența cromului (Cr) și a nichelului (Ni) în proporții variabile).

Aluminiul și aliajele ușoare sunt sudate cu curent continuu (CC) cu polaritate inversă. Mașina trebuie să fie echipată cu o dinamică de lovire ridicată pentru a garanta greva electrozilor.
De asemenea, în acest caz, se folosesc electrozi speciali și se diferențiază prin compoziția metalurgică a materialului care trebuie sudat (prezența magneziului (Mg) și a siliconului (Si) în proporții variabile).

Fonta este sudată cu curent continuu (CC) cu polaritate inversă; majoritatea structurilor din fontă și a mașinilor sunt obținute prin turnare, astfel încât sudarea este folosită pentru a corecta posibile defecte de turnare sau pentru reparații. Se utilizează electrozi speciali, iar materialul de bază trebuie încălzit suficient înainte de utilizare.
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!