'

Tipuri de baterii pentru bucătărie si functionalitati


Ce trebuie sa stii despre bateriile de bucatarie inainte de a face o achizitie!


Înainte de a vă decide asupra unei baterii sau a unui robinet de bucătărie, examinați-vă zona chiuvetei. Aveți deja o instalație de robinet montată pe perete și nu există găuri pentru robinet pe blatul din bucătărie? O baterie de bucătărie montată pe perete va fi cea mai rapidă și mai ușor de instalat în acest caz. Aveți un blat de bucătărie cu găuri pentru robinet preinstalat și gata pentru conectarea la robinet? Tot ce aveți nevoie este să găsiți un robinet montat pe punte, cu numărul potrivit de găuri de instalare corespunzătoare și care este dimensiunea potrivită pentru a se potrivi spațiului.


Mai jos, defalcăm cele două tipuri de montare din care să alegeți pentru bateria dvs. de bucătărie, astfel încât să puteți determina care dintre ele funcționează cel mai bine pentru chiuveta dvs. de bucătărie:


Bateria montata pe blatul de bucatarie sau chiuveta:

Cel mai obișnuit tip de montare, acest stil de robinet de bucătărie este atașat pe blat sau pe chiuvetă în sine. Dacă este montat pe blat, este nevoie de suficient spațiu între chiuvetă și peretele din spatele acesteia pentru a roti cu ușurință mânerele și pentru a asigura că porțiunea de scurgere se toarnă în chiuvetă.  Atunci când alegeți o baterie de bucatarie care se monteaza pe blat, este important să luați în considerare numărul de găuri de instalare pe care le are deja chiuveta dvs. și numărul de piese de instalare din noul dvs. robinet.

Bateriile montate pe blat pot avea una, două, trei sau patru orificii corespunzătoare pentru a se potrivi cu numărul de orificii pentru robinet deja instalate în blatul dumneavoastră lângă chiuvetă. 

Aceste găuri pentru baterie conectează robinetul și mânerul robinetului la sursa de apă a chiuvetei. Cu cât sunt mai multe găuri pentru robinet, cu atât mai mult potențial pentru opțiuni precum un pulverizator de mână, un dozator de săpun, mânere de robinet de sine stătătoare și o duză de robinet de sine stătătoare.
    

 

Bateria de bucatarie montata in perete:


În mod obișnuit, combinat cu chiuvete de bucatarie farmhouse, acest stil de robinet de bucătărie este instalat direct pe peretele de deasupra chiuvetei dvs., eliberând spațiu pe blat. Pentru instalare sunt necesare conexiuni sanitare deasupra blatului. Acest tip de baterie de bucatarie montat in perete nu este foarte comuna in zilele noastre. Deoarece este mai greu de montat si necesita a face o gaura in perete pentru a monta o astfel de baterie de bucatarie.


Stiluri de mâner:


Robinetele de bucătărie au de obicei fie stiluri de mâner cu pârghie, fie stiluri cu buton/mâner în cruce. Mânerele cu pârghie sunt foarte ușor de utilizat, cu o rotire rapidă a mânerului spre interior sau în jos pentru robinetele cu mâner cu pârghie încorporat. Stilurile de buton/mâner în cruce vin într-o varietate de configurații pentru un aspect mai axat pe design, care pornește sau oprește robinetul prin rotirea lor la stânga sau la dreapta.


Număr de mânere:


Atât stilurile de pârghie, cât și de buton/mâner în cruce vin în configurații de unul sau două. Un mâner este o opțiune obișnuită pentru robinetele de bucătărie standard, de bar sau de umplere pentru oale, unde rotirea mânerului într-o direcție specifică dictează temperatura apei care iese din robinet. Bateriile cu doua manere iti permit sa controlezi apa calda cu unul si rece cu celalalt. Robinetele pod au de obicei două configurații de mâner.


Finisajele bateriei:


Vă recomandăm să vă coordonați robinetul de bucătărie cu celelalte electrocasnice din bucătărie. De la oțel inoxidabil durabil și cupru până la negru mat modern, alb revigorant sau auriu elegant, există atât de multe moduri de a te distra cu stilul noului tău robinet de bucătărie. Pe Foglia.ro gasesti o gama variata de baterii de bucatarie diferite culori si nunante.

Caracteristici suplimentare de luat în considerare:


Debitul robinetului de bucătărie: debitul unui robinet de bucătărie descrie cât de mult, cât de repede și la ce presiune curge apa de la un robinet. Debitul mediu al robinetului de bucătărie este între 2 și 2,2 bari pe minut, care este, de asemenea, debitul maxim pentru robinetele de bucătărie permis de reglementările europene. Cu toate acestea, puteți achiziționa un aerator de robinet care se înșurubează la capătul robinetului pentru a crește debitul robinetului de bucătărie.
 

Baterii bucatarie cu dus :


Echipate cu un furtun flexibil și un cap de pulverizare retractabil, bateriile de bucatarie cu dus sunt tipuri de robinete de bucătărie care permit o mobilitate ușoară în timpul clătirii și elimină necesitatea unui spray lateral separat. Duzele de scurgere sunt ideale pentru spații mici. Spre deosebire de aceasta, duzele rabatabile sunt tipuri de robinete de bucătărie care au un arc înalt (sau gât de gâscă) cu un cap de pulverizare detașabil care se extinde direct în jos în chiuvetă.


Baterii de bucatarie cu 3 cai, conexiune la filtrul de apa:


Aceste baterii de bucatarie cu 3 cai, ofera posibilitate de a se conecta la un sistem de filtrare al apei si sa curga direct de la bateria de bucatarie apa potabila. Dacă sunteți pregătit pentru un robinet de bucătărie care nu vine cu filtru de apă încorporat, optați pentru acest  sistem simplu de filtrare a apei, care se potrivește chiar la deschiderea robinetului. Sistemele de filtrare a apei de la robinete de bucătărie oferă apă curată, filtrată direct de la robinet și le puteți îndepărta sau înlocui filtrele cu ușurință.

 

 

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0756500373 contact@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!