Gresie 

Afiseaza: 1-48 din 112 produse

 Filtre
Gresie portelanata Monoquin, 60x60 cm
-14%

Tipuri de Gresie pentru baie si bucatarie si cum alegi gresia potrivita pentru locuinta ta.

Gresia in general se foloseste pentru podele sau placarile scarilor. Inainte de a alege o gresie va trebui sa te gandesti unde o vei monta. Exista mai multe tipuri de gresie si unde anume se recomanda a se monta, cum ar fi:

Gresia pentru hol 

Se recomandata alegerea unei gresii portelanate cu un PEI (Porcelain Enemel Institute) mai ridicat. Acest PEI este impartit in 5 categorii de clasificare a rezistentei in functie de trafic. Se recomanda o gresie portelanata pentru hol ca fiind din gradul 3 sau 4 de clasificare a traficului. Exista mai multe modele de gresie:

Gresie tip parchet care imita foarte bine parchetul si reda un aspect cald holului dvs 
Gresie tip ciment care un aspect vizual foarte vintage iar senzatia este de un hol nefinisat
Gresia tip piatra ce reda un aspect foarte interesant ca fiind o carare intr-o padure catre o apa curgatoare

Gresia pentru bucatarie 

Se recomanda alegrea unei gresii portelanate tinant cont de gradul de murdarie ce va fi in bucatarie si pentru a fi mult mai usor de indepartat petele de grasime si murdarie din bucatarie. Gresia glazurata nu este recomandata pentru a se folosi in bucatarie deoarece acest tip de gresie este foarte lucioasa si se pot vedea murdaria rezultata in urma unei cine. Cand vine vorba despre alegerea culorii gresiei din bucatarie se recomanda sa eviti culorile inchise cum ar fi, gresia neagra, gresia maro deoarece se vor vedea amprente si cele mai mici urme. Se recomanda culori deschise pentru gresia din bucatarie cum ar fi, gresia alba, gresia bej, gresie aspect ciment, gresie aspect piatra, gresie aspect lemn.

Gresia pentru baie

Se recomanda gresia glazurata sau gresia smaltuita unde nu este expusa la trafic se recomanda gresia de tip PEI cu trafic de 1 sau 2. Este recomandat ca alegerea gresiei din baie sa nu fie una alunecoasa deoarece in baie exista multa umezeala si trebuie sa tinem cont de acest aspect important. Iar in privirea alegerii culorii unei gresii de baie pentru baile mici se recomanda alegerea unei culori deschise de exemplu (gresie alba, gresie bej, gresie gri, gresie crem) iar in cazul in care baia dvs este destul de mare se poate alege o gresie glazurata cu aspect (ciment, lemn, piatra ) sau o gresie cu model

Gresia pentru exterior

Pentru spatiile exterioare cum ar fi balcon sau scarile exterioare se foloseste gresia cu un PEI foarte ridicat 4 sau 5. Gresia exterioara trebuie sa aiba o rezistenta foarte mare din cauza temperaturilor exterioare. Culoarea unei gresii exterioare este bine sa fie aleasa in functie celelalte tonuri de culoare unde este amplasata, de exemplu (usa, geamuri, cardul) sau cu alte elemente de decor din gradina.


 
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!