• Intra in cont
  • 0756500373
  • Favorite
  • 0 0,00

Pompe de apă 

Afiseaza: 1-41 din 41 produse

 Filtre
Motopompa benzina Progarden PB60
-11%

Cum sa instalati o pompa de apa submersibila! 

 

Selectarea pompei in funcţie de nevoile dumneavoastră:

Seria de pompe - Aceste pompe sunt adecvate pentru puţuri de capacitate limitată, care nu au suficientă apă pentru a folosi alte tipuri de pompe mai puternice. Acest tip de pompă este destinat pentru uz rezidenţial şi este utilizată cel mai des pentru instalaţiile casnice. Cel mai probabil veţi alege această pompă, cu excepţia cazului cand fantana are o capacitate limitată sau d-voastră aveţi nevoie de o cantitate foarte mare de apă.
 

Instalarea la un put de apa: Persoana care a săpat puţul vă poate furniza informaţii importante de care aveţi nevoie pentru a alege pompa, furtunul, cablul şi alte accesorii necesare pentru instalare.
 

Informaţii necesare pentru montarea unei pompe de apa:

1. Cantitatea de apă necesară.

2. Diametrul puţului.

3. Capacitatea (debitul) puţului (m./h).

4. Nivelul apei de pompare

 

Cantitatea de apă necesară pentru pomparea apei si montarea unei pompe: O metodă simplă pentru a determina cantitatea de apă necesară pentru familia dumneavoastră este de a număra racodurile de apă din gospodăria d-voastră. Aceste racorduri pot fi robinete exterioare, maşini de spălat, toalete, chiuvete, etc. Chiar dacă există două robinete, unul pentru apă cald şi unul pentru apă rece, la o chiuvetă sau aparat, acestea sunt considerate un singur racord. De exemplu, pentru o casă modernă cu două băi (trei racorduri fiecare), o bucătărie, o maşină automată de spălat vase, o maşină de spălat automată şi două robinete exterioare vor necesita un sistem de apă cu o capacitate de 45,43 L/min (12 galoane/minut).


Diametrul puţului unde va fi montata pompa: Diametrul interior al fantanii trebuie să fie de 4 inch sau mai mare pentru a putea folosi o pompă submersibilă. Dacă diametrul interior este mai mic de 100 mm (4 in), trebuie să folosiţi o pompă cu jet cu un furtun ejector simplu sau dublu.

 

Debitul puţului şi nivelul apei de pompare a apei: Persoana care a săpat puţul vă poate furniza aceste informaţii. Dacă debitul fantanii este suficient de mare, alegeţi tipul de pompă in funcţie de nevoile d-voastră prezente, cat şi viitoare.

 

Instalarea unei pompe de apa la o fantana veche:


Dacă alegeţi o pompă pentru un puţ deja existent, pentru a .nlocui o pompă submersibilă, alegeţi o pompă cu aceeaşi putere ca cea scoasă din puţ. Pompa trebuie instalată la aceeaşi adancime ca pompa veche. Dacă inlocuiţi o pompă cu jet cu una submersibilă, aveţi grijă să fixaţi pompa la o adancime mai mare decoarece pompa submersibilă va pompa mai multă apă decat pompa veche. Asiguraţi-vă că distanţa dintre partea inferioară a pompei şi fundul puţului nu este mai mică de 1.52 m.
 

Adancimea fantanii se poate determina folosind următoarea procedură:

Scoateţi tot echipamentul din fantană. Legaţi un obiect suficient de greu, precum o bucată de metal sau o piatră infăşurată intr-o panză, de un cablu. Coboraţi greutatea in fantană şi trageţi cablul pană cand acesta este intins.

 

Informatii pentru achizitionarea unei pompe de apa:
 

1. Alegeţi pompa in funcţie de cerinţele de apă şi condiţiile fantanii. Folosiţi diagrama de referinţă a pompelor submersibile sau intrebaţi personalul din magazin.

2. Ţeava din plastic flexibilă a fantanii – achiziţionaţi suficientă pentru fixarea la adancimea dorită şi pentru distanţa  orizontală de la fantană pană la rezervor.

3. Cablu submersibil – trebuie să fie suficient de lung pentru a ajunge de la pompă la sursa de alimentare. Alegeţi cablul bifilar pentru motoarele bifilare şi cablul trifilar pentru motoarele trifilare. A se consulta tabelul cu informaţii privind cablul pentru pompe submersibile pentru a determina dimensiunea corectă.
4. Bandă pentru izolare – cumpăraţi suficientă bandă pentru izolarea cablului electric la ţeavă in fantană la fiecare 1.5m (5 feet).
5. Franghie de siguranţă – trebuie suficient de lungă pentru a ajunge de la partea superioară a fantanii pană la pompa de apă scufundată, plus incă 1 metru pentru legarea pompei şi sigilarea fantanii.
6. Sigiliu pentru fantană şi dispozitivul de fixare al pompei – cumpăraţi sigiliu pentru fantană de dimensiune corespunzătoare, precum şi limitatorul de torsiune al opritorului. Acesta se va ajusta la dimensiunea fantanii. Previne răsucirea pompei in momentul pornirii.
7. Alegeţi cablul de tensiune, lipitura.
 

Unelte pentru instalare unei pompe de apa:

1. Ferăstrău pentru metale

2. Şurubelniţă

3. Două chei pentru ţevi

4. Cleşte

5. Cutter pentru fire

6. Cheie reglabilă

7. Cuţit

8. Ciocan
 

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!