Pompe de suprafață centrifugale

Afiseaza: 8 produse

 Filtre

Conditii de functionare a popelor de suprafata centrifuge

Aceste pompe trebuie instalate intr-un spatiu uscat, foarte bine ventilat, cu o temperatura ambientala de maxim 40ºC. Reparati pompa pe o suprafata plana, solida folosind bolturi adecvate pentru a evita vibratiile. Pompa trebuie instalata intr-o pozitie orizontala pentru a asigura functionarea corecta a rulmentilor. Diametrul furtunului de aspiratie nu trebuie sa fie mai mic decat orificiul de admisie. Daca adancimea de aspiratie depaseste 4 metri, folositi un furtun cu un diametru mai mare. Diametrul furtunului de refulare trebuie ales in functie de debitul si presiunea necesare la punctele de refulare. Furtunul de aspiratie trebuie sa fie usor inclinat spre orificiul de admisie pentru a evita formarea golurilor de aer. Asigurati-va ca furtunul de aspiratie este complet etans si scufundat in apa cel putin o jumatate de metru, pentru a evita formarea de vortexuri.

Intotdeauna montati o supapa de aspiratie la capatul furtunului de aspiratie. Se recomanda montarea unei supape de retinere intre orificiul de refulare si robinetul de reglare a debitului pentru a proteja pompa de lovitura de berbec in cazul opririi bruste a pompei. Aceasta masura este obligatorie daca inaltimea de refulare este mai mare de 20 metri. Furtunul trebuie montat folosind suportii corespunzator pentru a evita transmite un stres asupra corpului pompei. Aveti grija sa nu cauzati daune pieselor prin strangerea excesiva a furtunurilor in momentul montarii acestora.

 

Domeniul de folosire a pompelor de suprafata centrifuge:

Aceasta pompa poate fi utilizata la pomparea apelor curate, fara substante periculoase si fara gaze dizolvate. Aplicatii: alimentarea cu apa potabila, irigatii, marirea presiunii in diverse instalatii, distributia apei.

 

Amorsarea pompei de suprafata: 

Umpleti corpul pompei cu apa curata inainte de a o porni. Turnati apa prin orificiul de amorsare, eliminand aerul. Dupa incheierea operatiunii puneti la loc dopul orificiului de amorsare si porniti pompa. Amorsarea pompei trebuie repetata de fiecare data cand aceasta nu a fost utilizata pentru o perioada lunga de timp sau daca exista aer pe conducta.

IMPORTANT: Nu lasati pompa sa functioneze fara apa. Daca, din greseala, se intampla acest lucru, opriti pompa, asteptati sa se raceasca dupa care amorsati-o folosind apa curata.
 

Intretinerea pompei de suprafata:

Aceste pompe nu necesita un program de intretinere daca utilizatorul respecta urmatoarele masuri de precautie:

• Cand exista risc de inghet, goliti pompa prin busonul de golire in partea inferioara a corpului pompei, avand grija sa o amorsati atunci cand o porniti din nou.

• Verificati periodic daca este curata supapa de aspiratie.

• Daca urmeaza ca pompa sa nu fie folosita pentru o perioada mai mare de timp (de exemplu, in sezonul rece), se recomanda drenarea completa a acesteia, curatarea cu apa curata si depozitarea intr-un spatiu uscat.

• Daca axul nu se roteste in mod liber, eliberati-l folosind o surubelnita pe care o introduceti in orificiul specia. Daca acest lucru nu este suficient pentru a rezolva problema, indepartati corpul pompei desfacand bolturile corespunzatoare si curatati foarte bine pentru a indeparta toate depunerile.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!