'

Cauți chiuvetă bucătărie? Vezi ce modele și cum alegi o chiuvetă de bucătărie!

Cauți chiuvetă bucătărie?  Vezi ce modele și  cum alegi o chiuvetă de bucătărie!
Chiuveta de bucatarie este unul dintre accesoriile importante. Are funcționalitate ridicată, contribuind la menținerea ordinii și a veselei în stare impecabilă.

Practic este obiectul care asigură starea de igienă ireproșabilă în această încăpere. Totuși, rolul ei nu se limitează la cel menționat, aceasta având și unul decorativ. Chiuveta întregește estetică încăperii, conferind accentele moderne, clasice sau industriale. Cum se observa alegerea chiuvetei este o sarcină importantă, de aceea trebuie să i se acorde toată atenția. Detaliile ce trebuie urmărite țin de materiale, formă, tip și accesorii.


Chiuvete bucatarie

Chiuvete de bucătărie -  materiale disponibile

Dacă vorbim de materiale, spunem varietate. În magazinele de specialitate avem chiuvete de bucătărie, realizate din inox, chiuvete din compozit, marmura, granit sau chiuvete hibrid
 

Chiuvetele din inox sunt cele mai populare dintre variante. Sunt disponibile într-o varietate mare de forme, sunt simple sau cu două cuve și au formă diferite (rotunde, pătrate, dreptunghiulare sau asimetrice). Cei ce doresc compartimente separate pentru curățarea vaselor și limpezirea acestora se pot orienta către chiuvete  inox duble. Piesele realizate din inox au avantajul prețului, sunt accesibile, ușor de montat și au o durată de viață îndelungată. Se curăță fără prea mult efort, și nu necesită solvenți speciali pentru igienizare. Pot fi integrate cu ușurință în bucătăriile cu aspect modern, în cele cu accente clasice sau în cele amenajate în stil industrial ori rustic.

Chiuvete bucatarie inox

Chiuvetele de bucătărie din compozit sunt soluții durabile, care conferă un aer ultramodern încăperii. Acestea nu vin doar cu avantajul estetic. Sunt foarte variate ca dimensiune și formă, și sunt ușor de integrat.  Simple, duble, rotunde, ovale, asimetrice sau rectangulare, chiuvetele din compozit sun achiziții. Au rezistență ridicată și se întrețin facil. Sunt foarte rezistente și durabile, nu se deformează și își pastrează aspectul de nou. Sunt perfecte pentru bucătăriile perfect funcționale cu aspecte wow.

Chiuvetele hibrid sunt soluții moderne care îmbină cele mai noi tehnologii din domeniu. Aduc laolaltă materiale inovatoare (compozit, sticlă de alabaster, inox), sunt  rezistente și vin cu design ultra modern imprimand un aer sofisticat încăperii.

Forma chiuvetei de bucatarie:

Cum am observat, când vorbim de formă, spunem varietate. Producătorii au gândit soluții eficiente pentru orice tip de bucatarie. În încăperile mici, se pot monta chiuvete mici, puțin adânci, cu design simplu, care nu încarcă și care îndeplinesc perfect sarcina de spălare a veselei și a tacamurilor.

În cazul unor bucătării spațioase lucrurile sunt mai permisive pot fi integrate, modelele mici simple ori modele duble, care facilitează curățarea corectă a obiectelor. Modele de acest tip sunt perfecte pentru familiile mai numeroase, unde se strâng, volume mai mari de vase de bucătărie.

Chiuvete de bucatarie rotunde: 

Aceste tipuri de chiuvete sunt de preferat pentru tipurile de bucatarii de mici dimensiuni. O chiuvetă rotunda vă oferă mai mult spațiu de manevră - mai ales atunci când spațiul este limitat. Dacă curățați o mulțime de obiecte mari, acest tip de chiuveta de bucatarie va face munca mult mai ușoară, precum și mai ușor de curățat, deoarece nu are separatoare și crăpături.
Ideal pentru bucătării mici, curățare ușoară și înmuierea oalelor și tigăilor, chiuvetele cu un singur bazin pot avea o lungime de până la 83 cm

Chiuveta bucatarie rotunda din compozit

 

Chiuvete de bucatarie duble:


Acest tip de chiuvetă are un vas separat pentru clătirea produselor și înmuierea vaselor. Chiuvetele cu bazin dublu pot avea o lungime de până la 121 cm. În funcție de design, cele două bazine pot avea o lățime sau o adâncime diferită. Deoarece acestea sunt adesea mai mari decât chiuvetele cu un singur bazin, asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a le potrivi confortabil.
 

 





Tipuri de montare a chiuvetei de bucatarie:


Chiuveta cu montare sub blat:


Chiuvete bucatarie din inox sub blat, maximizează spațiul și conduc la un blat ușor de curățat. Cel mai bine sunt instalate pe o suprafață solidă și blaturi neporoase, cum ar fi granitul sau marmura. Aceste chiuvete ar trebui, de asemenea, să fie susținute în mod corespunzător cu șuruburi și cleme pentru a se asigura că nu cad sub greutatea oalelor și tigăilor grele. În funcție de proiectare, unele chiuvete subterane pot fi instalate și ca chiuvete de fixare.



 

Chiuveta cu montare pe blat:


De asemenea, cunoscut sub numele de chiuvetă cu montare pe blat, acest stil ușor de instalat cade direct într-o deschidere din blatul dvs., unde este fixat de dedesubt cu cleme și șuruburi. Chiuvetele de tip drop-in au o margine care se sprijină pe blat pentru sprijin și siguranta. Acesta este de obicei singurul tip de instalare care poate fi utilizat cu blaturi laminate.

Dacă alegeți acest tip de chiuvetă, asigurați-vă că aveți câțiva centimetri între marginea chiuvetei și marginea din spate a blatului sau a spatei pentru o curățare ușoară. În funcție de design, unele chiuvete de fixare pot fi instalate și ca chiuvete sub montaj. Asigurați-vă că buza chiuvetei este suficient de largă pentru a sta deasupra deschiderii curente a blatului.

De asemenea, ar trebui să existe suficiente găuri pentru robinet pentru configurarea dvs. Dacă vă păstrați robinetul, cantitatea de găuri este foarte importantă pentru a vă asigura că chiuveta se potrivește. Dacă cumpărați un robinet nou, asigurați-vă că numărul de găuri din noua chiuvetă se potrivește cu găurile necesare pentru robinet.

Chiuveta bucatarie cu montare pe blat

 

Adancimea chiuvete de bucatarie:

Pentru a determina cât de adânc poate fi chiuveta, uitați-vă la înălțimea dulapului de bază care se află sub chiuvetă. Adâncimea medie a bazinului chiuvetei este în general de 20 cm – 25 cm adâncime. Chiuvetele de bucatarie mai adânci sunt convenabile și minunate pentru înmuierea tigăilor; cu toate acestea, ele folosesc mai mult spațiu sub dulap și pot fi inconfortabile pentru membrii mai scunzi ai familiei. Dacă alegeți o chiuvetă care are mai multe bazine cu adâncimi diferite, uitați-vă la adâncimea celui mai adânc bazin pentru a vedea dacă dulapul de bază poate găzdui. Asigurați-vă că țineți cont de obiectele imobile, cum ar fi cablurile electrice sau instalațiile sanitare. Împreună cu chiuveta, este încă necesar spațiu pentru instalații sanitare, eliminarea gunoiului și conectarea mașinii de spălat vase.



 

Chiuvete de bucătărie, accesorii

Cele mai multe dintre chiuvetele existente pe piață au sisteme de montare de tip  încastrat în blat. Practic, blatul este decupat după forma acesteia, operațiunea se realizează de obicei de persoane specializate. Sunt chiuvete ce permit montarea bateriei direct pe aceasta, însă sunt și modele ce nu permit montarea bateriei. În aceste situații bateria se montează pe perete sau pe blat.

Alte elemente ce trebuie analizate sunt sistemele de scurgere și accesoriile de tip prea plin. Scurgerea trebuie să fie generoasă, să permită evacuarea rapidă a apei. În cazul în care în bucătărie este montată și o mașină de spălat vase, trebuie selectată o scurgere adecvată.  Nu toate chiuvetele de bucătărie sunt prevăzute cu sisteme de tip prea plin, însă acestea sunt foarte eficiente, pentru că previn supraîncărcarea și scurgerea accidentală a apei în afară cuvei. 

Alte detalii ce trebuie urmărite țin de culoare și finisaje, însă acestea sunt aspecte de natură personală.

Postarea urmatoare

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0371232595 comenzi@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!