'
Ai vazut campania noastra de Paste cu cele mai mari reduceri si cu produse cadou in valoare de 27.500 ron? Nu rata, cauta produsele favorite si bucura-te de cumparaturi! Campania se va termina in curand -  

Cum alegem corpurile de iluminat pentru living si dormitor?

Cum alegem corpurile de iluminat pentru living si dormitor?
Lumina este o constantă importantă și contribuie la desăvârșirea ambientului. Când alegem corpurile de iluminat pentru living și dormitor trebuie să acordăm maximum de atenție tuturor detaliilor, ce țin de tip, stil, culoare finisaje.

Acestea vor asigura un ambient prietenos și o estetică rafinată.

Ce tipuri de corpuri de iluminat se potrivesc în dormitor?

Dormitorul este camera de odihnă, camera pentru lounge, somn și relaxare. Aici trebuie să existe mai multe surse de lumină, care nu trebuie să obosească, ci dimpotrivă, să creeze ambientul de care ai nevoie. Pentru tavan pot fi folosite corpuri de tip lustre și pendule. Acestea asigură iluminat optim pentru realizarea activităților de seară. 

Această încăpere nu este utilizată doar pentru somn, și pentru relaxare. Îți place să citești câteva pagini la final de de zi, sau să stai pur și simplu să îți aduni gândurile, deci îți trebuie lumină difuză, ce poate proveni de la aplice sau de la veioze discrete. 

Corpurile de iluminat trebuie să completeze în mod natural ambientul. Dacă ai un dormitor amenajat în stil scandinav poți alege perdele minimaliste. Un dormitor clasic este pus în valoare de lustre, aplice sau veioze cu structuri metalice, decorate cu materiale textil. Încăperile moderne sunt puse în valoare de sticlă, metal și corpuri de iluminat cu finisaje din lemn.

Corpuri de iluminat dormitor

Ce lustre alegem pentru living în funcție de tavanul camerei?

Tavanul este un etalon cand vine vorba de selectarea de corpuri de iluminat pentru living. Un tavan înalt, prevăzut cu ancadramente este pus în valoare de lustre clasice cu multe brațe. Aceste au proprietatea de a distribuie lumina plăcut, realizând un ambient cald, primitor.

Tavanele joase și  livingurile minimaliste sunt puse în valoare de pendule și lustre moderne, cu becuri ecologice. Corpurile de iluminat dau accentele estetice. Un living industrial este accentuat de lustre cu finisaje metalice, de forme geometrice și finisaje în culori închise. 

Locuințele de apartament nu sunt cele mai generoase când vine vorba de înălțimea tavanelor, însă soluțiile propuse de magazinele online sunt numeroase și variate. Poți crea un ambient urban, modern cu lustre cu LED. Finisajele metalice și detaliile geometrice, puternic accentuate sunt cateva aspecte care contribuie la realizarea unui ambient modern.

În cazul livingurilor mici, sunt recomandate plafonierele. Aceste corpuri de iluminat reușesc să creeze iluzie optică și să confere senzația de mărime și înălțime. Plafonierele sunt ideale pentru camerele mici, decorate minimalist, cu pereți vopsiți în alb. În aceste situații elementele decorative care conferă personalitate sunt canapele colorate, covoarele și draperiile în nuanțe asortate. 

Ambientul din living poate fi desăvârșit cu ajutorul unor veioze sau a lampadarelor. Aceste corpuri furnizează soluții de iluminat difuze și sunt potrivite pentru crearea unui spațiu intim, relaxant.

Lustra dormitor

Ce tip de lumină se potrivește pentru dormitor și living?

Dormitorul și livingul sunt spații de relaxare, odihnă, de petrecere a timpului de calitate. Aceste încăperi sunt puse în valoare de lumini calde. Luminile albe și cele cu tentă albastră trebuie evitate, pentru ca acestea dau un aer rece, oficial. 

Becurile economice de tip LED, cele cu halogen cu lumina calda sunt soluțiile potrivite pentru aceste încăperi, ele sunt bine tolerate de simțuri și ajută la crearea unui ambient relaxant.

Postarea urmatoare

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0371232595 comenzi@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!