'

6 lucruri de care trebuie să ții cont în amenajarea unei băie moderne, sfaturi utile!

6 lucruri de care trebuie să ții cont în amenajarea unei băie moderne, sfaturi utile!
  • Cum amenajezi o baie modernă?
  • Care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont în amenajarea unei băi în tendințe?
  • Intenționezi să îți renovezi baia și nu știi de unde să începi?
  • Îți dorești să adaugi o notă de modernitate acestui spațiu și, totodată, să ai parte de o amenajare utilă?
Recomandarea specialiştilor este de a găsi echilibrul, de a nu pica în exces.

O baie modernă se definește prin simplitate și modernitate, totuși nu înseamnă că aceasta trebuie să fie banală. Se poate aduce inovație, cu ajutorul decorațiunilor.  O baia plăcută, bine organizată trebuie să degaje senzația de spațiu și să se reflecte personalitatea celor ce o utilizează.

Mobilierul - element de estetică şi funcţionalitate 


În ceea ce privește mobilierul ales pentru baie, trebuie să ții cont de faptul că acesta trebuie să se armonizeze perfect cu stilul băii și cu gresia și faianța alese. Trebuie să știi, de la început, că dimensiunile băii vor dicta aspectul și amenajarea încăperii. Se recomandă să folosești cât mai eficient și mai inteligent cu putință fiecare centimetru din baie. Optează pentru măști de chiuvetă și dulapuri de colț sau pentru piese suspendate. Poţi selecta mobilier de baie realizat din PAL, MDF, dolomit sau alte materiale supuse unor tratamente speciale. Astfel umiditatea nu va afecta aspectul acestora în timp. O încăpere mică este pusă în valoare de mobilier de culoare deschisă, cu finisaj lucios, care are proprietatea de a crea senzaţie vizuală de spaţiu. 

Cabina de duș sau cadă de baie? Ce să alegi pentru confortul familiei?

O întrebare cât se poate de normală: “ce să alegi pentru confortul familiei? Cabina de duș sau cadă de baie?” Chiar dacă și aceste opțiuni sunt influențate de dimensiunea băii, să alegi între o cabină de duș și o cadă trebuie să reflecte și unele gusturi și nevoi personale. Dacă ai obiceiul să te relaxezi în cadă, adori băile prelungite cu spumă, cu lumânări și săruri, atunci fără îndoială, vei opta pentru o cadă. În magazinele de specialitate există o varietate mare de cazi de baie de dimensiuni mici, freestanding, cu montaj pe podea ce se potrivesc şi în spațiile mici. În cazul în care baia are dimensiuni generoase, montarea unei cazi de baie nu va fi o problemă. 

Dacă vei alege o cabină de duș, fie rotundă sau pătrată, te sfătuim să alegi un model pe colț deoarece este mai practic și este ideal pentru persoanele grăbite. În cazul în care doreşti o baie minimalistă, perfect funcţională, varianta de dus walk-in este o opţiune ce merită toată atenţia ta. 


 

Lavoarul de baie - un must have în orice spaţiu bine organizat

Lavoarul de baie este un element cheie într-o baie, un obiect sanitar care îți permite să concepi un spațiu într-un stil modern și funcțional. Drept urmare este esențial să alegi un model potrivit de lavoar de baie și să îl armonizezi cu restul mobilierului și decorul existent.

Înainte de a alege un lavoar trebuie să măsori spațiul. Un lavoar de baie mult prea mare, va crea senzaţie de aglomerare, iar utilizarea poate fi incomodă. Pentru a crea un design modern și plăcut este important să armonizezi lavoarul cu stilul ales pentru baie. Pe piață se găsesc numeroase variante, de la piesele realizate din ceramică fină, la cele confecționate din piatră naturală, marmură şi granit ce contribuie la crearea unui spaţiu cu estetică elegantă. Alegerea finală va depinde de buget, de preferințe și de stil. 

Vasul de wc şi bideul - indispensabile 

Baia modernă se definește prin obiecte sanitare moderne, de calitate, care să faciliteze activitățile cotidiene, dar și prin estetică distinsă. Unul din cele mai importante obiecte sanitare dintr-o baie este vasul WC, vas pe care îl putem achiziționa în diferite forme, modele și culori. Cele mai multe persoane nu acordă atenția necesară vasului WC și ajung să regretăm decizia făcută. Vasul WC poate fi de mai multe tipuri, drept urmare, atunci când îl alegi trebuie să ții seamă de mai multe aspecte:

  • dimensiune,
  • formă,
  • tip de montaj,
  • ergonomie. 

Vasul Wc cu rezervor încastrat este un model popular ce a câştigat încrederea utilizatorilor datorită eficienței ridicate. Poate fi montat facil atât în băile de dimensiuni mici, cât şi în cele medii ori spaţioase. Prin montajul special, cu rezervor încastrat în perete, se eliberează vizual încăperea, lăsând impresia de spațiu aerisit, mai mare.

Bideul este un alt obiect sanitar tot mai popular, ce permite menţinerea unei igiene optime. Ca şi vasul WC, și acesta este disponibil într-o varietate mare de tipuri, dimensiuni, forme, aşa că selectarea celui potrivit ține de buget, preferinţe personale, estetică. 

Vasul de wc şi bideul sunt obiectele sanitare ce trebuie achiziţionate cu îndrumare din partea consilierilor specialiști. Varietatea mare de existenţe pe piaţă, poate pune probleme necunoscătorilor.  

Bateriile de lavoar şi accesoriile - elemente funcţionale ce creionează stilul băii

Vorbind de bateriile de lavoar, cadă şi accesoriile aferente, vorbim de costuri ce nu pot fi neglijate. Piesele de calitate pot creşte substanţial costul de amenajare a unei băi, însă analizând eficiența în timp a acestora, constanta calitate-preţ este justificată. Bateriile de lavoar, cadă şi accesoriile aferente sunt și elemente care creionează stilul băii.
Acestea poate fi minimaliste, elegante, urbane, clasice, retro sau cu accente futuriste, şi pot ajuta la desăvârşirea ambientului relaxant mult dorit.


Statisticile arată că cele mai căutate modele sunt cele monocomandă sau cu comandă dublă, bateriile de lavoar cu senzor, dar și cele cu închidere automată. Funcțiile și caracteristicile produselor, tehnologiile utilizate pentru realizarea lor, materialele folosite sunt alte elemente de care trebuie să ții cont dacă vrei să faci o investiţie durabilă. Acordă atenție detaliilor legate de siguranță antiretur, limitator de temperatură, sită de colectare reziduuri, s.a., aşa vei beneficia de piese calitative, pe termen lung.

Prețul bateriilor, variază în funcție de materiale, aspect, tehnologii utilizate, brand. Pentru o notă original, accesoriile sunt cele care vin să îmbrace baia. Lejeritatea și simplitatea vor  fi atuurile pentru o decorațiune reușită.

Gresia şi faianţa - detalii de stil 

Gresia şi faianţa continuă să fie cele mai populare soluţii de amenajare a băilor, indiferent de dimensiunea acestora. Nu doar aspectul estetic distins şi varietatea mare de tipuri de plăci ceramice existente în magazinele de specialitate sunt detalii ce fac ca popularitatea acestor materiale să se păstreze la cote înalte, dar şi funcţionalitatea ridicată.
Pereţii şi podele din băi, zone supuse unor tratamente hidroizolatoare speciale devin mai sigure datorită montajului de gresie şi faianţă. Plăcile ceramice etanşează suprafețele, fapt ce face ca infiltraţiile de apă să fie inexistente.
Plăcile ceramice au şi proprietatea de a reduce accidentările în baie.



Materiale destinate băilor sunt supuse unor procedee de producție speciale, unor procese de ardere şi şlefuire complexe, ce le fac mai puțin alunecoase. Încăperile astfel amenajate pot fi utilizate în deplină siguranţă de copii, adulţi, bătrâni şi persoane cu dizabilități. 

Postarea anterioara

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0371232595 comenzi@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!