'

Cum alegem gresia și faianța pentru locuință?

Cum alegem gresia și faianța pentru locuință?
Dacă te gândești să amenajezi locuința, să montezi gresie și faianță, cu siguranță, cauți cele mai bune soluții. Trebuie să recunoaștem că printre cele mai delicate operațiuni de amenajare se gasesc acestea două.

Este important să acorzi atenție tuturor detaliilor, legate de aspect, cromatică, montaj, pentru a crea un ambient cu estetică prietenoasă. Dacă-ți dorești ca locuința să fie wow, lucrurile se complică. Hai să descoperim care sunt detaliile pe care trebuie să le analizezi, dar și recomandările specialiștilor în design interior pentru acest an.

Selectează gresie și faianță în funcție de tipul spațiului

Cu siguranță, aici nu vorbim doar de tipuri de gresie și faianță potrivite pentru interior ori exterior. Probabil deja știi că gresia pentru exterior este supusă unor tratamente speciale și nu se deteriorează din pricina fenomenului de îngheț-dezgheț. Pentru pereții exteriori ai bucătăriilor de vară, a teraselor sau balcoanelor se recomandă piatra naturală. Aceste elemente decorative au și o estetică mai intrigantă, și reușesc să confere aspectul de wow. 

Când spunem gresie și faianță de interior, ne gândim la design, dimensiunea plăcilor, aspect și cromatică. Acestea sunt elementele care întregesc estetica și dau accentele amenajării. 

Specialiștii în design interior recomandă pentru acest an plăcile de faianță lungi și înguste, cu aspect de piatră naturală, gresie tip parchet sau faianta cu  aspect 3D. Pentru realizarea unui decor cald, într-o locuință mică sunt recomandate plăcile în nuanțe deschise. Echilibrul încăperii poate fi creat cu ajutorul plăcilor decorative,  integrate în puncte cheie. Dacă vorbim de spații mari, spunem varietate. Aici te poți juca cu asocierile cromatice și cu nuanțele închise. Cum acest an este al culorilor gri solid și galben illuminati, poți oricând să integrezi plăci de faianță în aceste culori. 

Faianta aspect valuri 3D

Continuă să fie în topul preferințelor plăcile de faianță neregulate, ce dau aspect ușor rebel încăperii. Acestea sunt elemente puternice ce pun în valoare încăperile cu personalitate. 

Gresia recomandată de specialiști este mare. Plăcile mari creaza senzație de spațiu de unitate și reușesc să imprime locuinței o notă somptuoasă. Finisajele clasice de tip marmură, granit continuă să fie preferate, să fie vedetele încăperilor cu  aspectul elegant - clasic. Pentru o locuință cu accente calde, prietenoase sunt recomandate plăcile de gresie tip parchet. 

Încăperi amenajate minimalist pot fi accentuate cu gresie de calitate, neutră, cu design simplu, plat. Astfel de locuințe prind viață cu ajutorul corpurilor de mobilier și a accesoriilor colorate. Anul acesta s-a manifesta un interes puternic și pentru  gresia vintage style. Aspectul natural este în acest caz echilibrat de plăci colorate, cu motive diferite. Amenajarile vintage style sunt potrivite pentru locuințele cu încăperi open space, pentru bucatariile cozy și pentru holurile cu personalitate. Sunt elementele care accentuează aspectul rafinat și cald, și cu siguranța, ajută la realizarea unor amenajări speciale. 

Culori, nuanțe, tip de prelucrare

Trebuie să precizăm că selectarea culorilor, a nuanțelor și a plăcilor decorative se realizeaza în funcție de preferințele personale. Specialiști în design amintesc că spațiile mici sunt bine valorificate cu ajutorul gresiei și a faianței în culori deschise, pe când cele mari sunt accentuate de plăcile mari, plăcile culori închise sau neutre. 
Gresia și faianța porțelanată este supusă unor procedee suplimentare de ardere și șlefuire, fapt ce conferă pieselor un plus de rezistență. Când selectezi plăcile perfecte este important să verifici și detaliile legate de prelucrare, rezistență, recomandări de montare, așa ai certitudinea că încăperea iese perfect și are aspectul mult dorit!

Culoarea gresiei și faianței schimbă cu totul aspectul oricărei încăperi. Luați în considerare starea generală pe care doriți să o obțineți în camera - senină și relaxantă sau fresh și gata de treabă? Cu excepția cazului în care aveți o zonă de accente, plăcile nu sunt în mod normal punctul central al unei camere, dar pot completa alte caracteristici de design ale unei încăperi. Într-o baie s-ar putea să doriți un cadru relaxant odihnitor, așa că alegeți culori care se îmbină bine. Într-o bucătărie s-ar putea să doriți o opțiune mai vibrantă, deci alegeți culori care contrastează.

Dacă aveți o cameră mică, care nu beneficiază de multă lumină naturală, puteți îmbunătăți aspectul acesteia, utilizând gresie de culoare deschisă. Albul, nisipul, bejul, cremul etc sunt alegeri bune.

Orice model de gresie si faianta alba pot părea luminoase și excelente pentru a face o cameră mică să pară mai mare, însă pot fi destul de greu întreținut.

Faianta alba

Plăcile de faianta ce imita piatra  de culoare gri închis sau negru vor adăuga un aer dramatic încăperii. Sunt minunate pentru persoanele active, care nu au foarte mult timp liber pentru a face curățenie în fiecare zi, deoarece ascund murdăria, dar pot face ca o cameră mică să se simtă întunecată. De asemenea, plăcile gri fac un fundal excelent dacă doriți să adăugați contrast cu pete de culoare.

faianta gri tip piatra

Plăcile crem, bej și piatră naturală vor da un aspect calm. Tonurile mai calde, cum ar fi teracota, vor da un aspect mediteranean.

Pentru accente moderne, puteți încerca plăcile cu efect metalic.

Plăcile colorate - în special pe pereți, vor seta în totalitate tonul camerei. Culorile mai strălucitoare vor servi pentru a deschide un spațiu, în timp ce culorile mai bogate vor părea mai dramatice.

 

Chitul pentru placarea placilor - alegerea lui si la ce trebuie sa fim atenti

Un aspect ce nu trebuie sub nici o formă ignorant este culoarea chitului. Dacă doriți să creați un efect fără sudură, plăcile mari cu chit asortat sunt perfecte. Dacă doriți însă ca plăcile simple să iasă în evidență, alegeți un mortar întunecat sau colorat.

Un chit contrastant va accentua liniile și designul, în timp ce un chit într-o culoare complementară cu placă va da un efect subtil. Asigurați-vă că zonele de chituire sunt sigilate pentru a preveni pătarea.

Pentru a amplifica efectul și a crea o suprafață care curge fără sudură, utilizați o culoare potrivită a chitului. Acest lucru funcționează deosebit de bine în băile mici sau mici.

 

Textura și modelul faiantei sau a gresiei

Modelele îndrăznețe sunt perfecte pentru a adăuga caracter și pentru a crea o „zonă” desemnată într-un spațiu deschis. Plăcile de faianta cu model creează adesea cel mai mare impact în zonele izolate.

Pentru un aspect mai minimalist, veți dori să alegeți plăci simple. Alegeți dale cu textură sau un finisaj cu luciu ridicat. La mare căutare sunt și plăcile cu aspect 3d, care oferă mai multă spațialitate încăperilor.

Faianta cu model
 

Alte aspect ce trebuie avute în vedere cand trebuie sa alegem gresia si faianta:
 

  •  Lumina naturală

Plăcile lucioase se vor potrivi de minune unui spațiu întunecat, deoarece reflectă mai multă lumină, la fel ca și o culoare mai deschisă.

  •  Alegeți plăci ceramice din lemn în locul lemnului natural de esență tare

faianta tip lemn

Dacă vă place aspectul lemnului tare, dar nu doriți să vă ocupați foarte mult de întreținerea acestuia, luați în considerare instalarea plăcilor ceramice ce imita lemnul. Sunt extrem de durabile, rezistente la zgârieturi și umezeală. Acestea vor arăta uimitoare ca pardoseală de bucătărie, în special în spații mai tradiționale sau rustice. De asemenea, sunt ideale în baie sau ca pardoseală de duș, unde nu este recomandat să utilizați plăci din lemn natural de esență tare.



 

 Instalați plăci de piatră pentru un aspect luxuriant și o calitate superioară

 

Dacă luxul și durabilitatea sunt lucruri care vă interesează, atunci faianța din piatră este perfectă. Marmura, granitul și travertinul pot modifica aspectul oricărei camere din casa ta. Deoarece nu există două pietre exact similare, vei obține un aspect unic.Dimensiunile mai mari ale plăcilor, de cel puțin 12 × 12, arată deosebit de impresionant și ajută la crearea unui aspect uniform, find ideale pentru designurile interioare moderne.

 Creați un design estetic modern și unic cu beton

Pentru un aspect foarte modern, luați în considerare plăcile din beton. Acesta este un material extrem de versatil care poate fi utilizat în orice încăpere: bucătărie, baie, sufragerie, etc..

Mai mult, betonul este una dintre cele mai durabile opțiuni de pardoseală. Este extrem de rezistent la trafic, pete și umezeală. Odată instalat, cel mai probabil nu va trebui să-l înlocuiți niciodată!

Sperăm că am reușit să cuprindem toate aspectele importante în acest articol și că veți putea face alegerea corectă în ceea ce privește achiziționarea gresiei și a faianței pentru locuința voastră. Așteptăm cu drag feedback-ul vostru și pozele cu amenajarea locuințelor.


 
Postarea urmatoare

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0371232595 comenzi@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!