'
Ai vazut campania noastra de Paste cu cele mai mari reduceri si cu produse cadou in valoare de 27.500 ron? Nu rata, cauta produsele favorite si bucura-te de cumparaturi! Campania se va termina in curand -  

Ce baterie si cum trebuie să alegeți bateria pentru baia dvs!

Ce baterie si cum trebuie să alegeți bateria pentru baia dvs!

Bateriile de baie au toate formele și dimensiunile, ceea ce vă poate da bătai de cap atunci când încercați să alegeți cea mai potrivită baterie pentru baia dvs.

Oricât de mare sau mic ar fi proiectul dvs. de baie, necesită cu siguranță să vă gândiți mult la tipul de robineti pe care ii doriți, în loc să lăsați pur și simplu instalatorul să aleagă pentru dvs. În acest ghid practic, vom explica cu atenție diferențele dintre diferitele tipuri de baterii de baie disponibile, explicând avantajele fiecăruia înainte de a lua în considerare stilul.

 

Baterie de baie pe stâlp

Bateriile de baie cu stâlpi iau, în general, au forma a două robinete separate. Unul curge apă caldă, iar celălalt apa rece și cele două curg separat în lavoarul sau chiuveta de baie. Este atat de simplu. Aceste tipuri de baterii de baie se folosesc in mare parte in Marea Britanie, este putin ciudat pentru noi din alte tari care avem un singur robinet la baie, dar exista o excplicatie pe care suntem sigur ca nu-l stiati. În Anglia există o lege care interzice amestecul de apă caldă și apă rece. Ea are scopul de a proteja calitatea apei din țevile pentru apă rece, care este de fapt apă potabilă.

 

 

Baterie de baie duobloc

De asemenea, bateriile de baie duobloc aduc apă atât din conductele calde cât și din cele reci, dar amestecă cele două fluxuri înainte de a ieși dintr-o singură scurgere. În general, este mult mai ușor să atingeți temperatura corectă folosind o baterie de baie duobloc și acestea pot ajuta la prevenirea apei prea fierbinte sau prea rece.

Unele baterii de baie duobloc pentru mixerul de baie încorporează, de asemenea, un mixer de duș, permițându-vă să schimbați debitul de apă de la robinetii înșiși la un accesoriu pentru duș.

Robinetele mixerului sunt, în general, mai bune pentru cei care își folosesc băile frecvent, deoarece puteți amesteca debitul la temperatura dorită înainte de a permite chiuvetei să se umple. Aceasta este o opțiune mai sigură pentru familiile cu copii mici, în cazul în care umplerea chiuvetei cu apă fierbinte mai întâi ar putea fi periculoasă. Pentru a îmbunătăți siguranța și mai mult, există opțiunea unui robinet mixer termostatic, asigurând o temperatură constantă a apei.

 

 

 

 

Baterii de bai cu 2 manere (baterii baie cu dublacomanda)

 

Bateriile de baie cu dublacomanda sunt pretabile in cazul in care doriți să reglați apa caldă și apa rece separat, de la două mânere diferite, atunci veți opta pentru o baterie cu dublă comandă. La alegerea unei astfel de  baterii cu două mânere, țineți cont de faptul că aceasta implică un consum de apă mai ridicat, dat fiind faptul că trebuie să reglați din nou temperatura de fiecare dată pana ajungeti la temperatura potrivita a apei.

Bateriile cu două mânere sunt disponibile atât în varianta pentru chiuveta de baie / lavoar, duș, cadă și bideu, cât și cu montare in tencuială.

Baterii sanitare cu cartus de ceramica sau cartus de teflon: 

Bateriile sanitare cu cartus de teflon sunt mai ieftine si au o durata de viata mai mica. Defectiunea majora care apare la acest tip de baterii este cauzata de zgarierea acestui cartus de teflon de catre nisipul si impuritatile din apa. Cartusul ceramic sau pastila ceramica este cea mai buna alegere pe care o poti face. Bateriile de baie cu cartus ceramic este mult mai performanta, nu se zgarie usor, este mai rezistenta si nu face asa de mult zgomot precum cea din teflon. Diferenta de pret intre cartusul ceramic si cea din teflon nu este mare, insa calitatile cartusului ceramic sunt mai mari.

 

 

 

 

Baterii de bai monobloc (baterii baie cu monocomanda)

Unele robinete de baie au un stil care este cunoscut sub numele de monobloc sau baterie cu monocomanda. Practic, este vorba despre o singură unitate încorporată care conține unul sau două mânere de robinet și un singur corp al bateriei ci nu doua in cazul bateriilor duobloc. Sunt potrivite pentru robinetele montate pe blatul de băie sau pe lavoarele de baie care au o singură gaură pentru robinete. Aceste tipuri de baterii de lavor sunt foarte usor de folosit si sunt cele mai comune baterii pentru baie din Romania, fiind foarte usor de folosit si foarte facile pentru reglarea temperaturii si a debitului de apa. Vezi aici mai multe modele de baterii de baie monobloc.

Finisajele bateriei de baie: 

In functie de chiuveta de baie sau lavoarul de baie, de stilul mobilierului din baie si de celelalte obiecte sanitare poti opta pentru baterii de baie simple, baterii de baie cromate, baterii de baie aurii sau antichizate, baterii de baie din bronz cu detalii de ceramica, baterii de baie cu robineti pentru un aspect clasic, baterii de baie inalte sau chiar baterii de baie minimaliste, pentru un aspect fin si delicat.


 


 

 

 
 
Baterie de baie de perete (baterii cu dubla comanda)

Unele robinete de baie contemporane sunt montate pe perete și proeminente care pot fi montate in baie pe diferite tipuri de lavoar, vezi aici modele diferite si cum sa alegi un lavoar de baie sau o  chiuveta de baie. Acestea pot arăta incredibil de elegante și de izbitoare, dar pot fi ușor mai dificile de instalat, deoarece țevile și instalațiile sanitare sunt ascunse în peretele propriu-zis. Acest apect poate creea surprize neplacute in cazul in care bateria de baie sau conducta de alimentare cu apa se poate defecta si trebuie sparta gresia pentru a putea fii inlocuite sau reparate.

Bateriile cu doua manere sau bateriile cu dubla comanda se mai pot instala si pe lavoarul de baie doar ca acestea pot arata putin neplacut din punct de vedere al designului si ocupa mai mult spatiul in cazul montarii lor direct pe lavoarul de baie.

Aceste tipuri de baterii de baie pot fi uneori mai costisitoare deoarece necesita achizitionarea separata a unei piese care trebuie montata in tencuiala. Acest lucru trebuie luat în considerare la planificarea băii, deoarece rețeaua de țevi și corpul încastrat pentru baterie trebuie montate înainte să se monteze faianța.

Mobilitatea pipei bateriei de baie: 

Pentru o utilizare cat mai eficienta a bateriei de baie, tine cont de mobilitatea pipei. Astfel, poti opta pentru doua tipuri de baterii de baie: baterie cu pipa fixa si baterie cu pipa pivotanta sau mobila. Pipa mobila sau pivotanta se foloseste mult mai usor atunci cand vrei sa muti jetul de apa dintr-un loc in altul. Pipa fixa este mai buna pentru bateria de baie cu montare direct pe blat pentru ca acolo mobilitatea jetului de apa nu este asa de importanta.

 

 

Baterie cada cu montate pe marginea cazii

Bateriile de cada montate pe margine sunt atașate pe cada sau unitatea în sine prin orificii găurite. Acestea pot fi robinete pe stâlp care vin prin două găuri sau monoblocuri care intră printr-o singură gaură. Acestea sunt mult mai frecvente decât robinetele montate pe perete, deoarece sunt în general mai ușor de instalat.

Materialele din care este fabricata bateria pentru cada influenteaza rezistenta si durabilitatea bateriei de baie. Astfel ca, bateriile de baie pot fi realizate din materiale de calitate, materiale rezistente in timp pentru a evita experiente neplacute precum scurgeri de apa, debit inconstant, diferenta de temperatura, deteriorari ale robinetului/ maner reglare apa, fisuri la imbinari, zgomot ridicat etc.

Printre cele mai intalnite materiale gasim inox-ul si alama sanitara. Foarte multe persoane aleg bateriile de cada sau de loar din alama sanitara deoarece au un raport bun calitate/ pret si sunt mai accesibile financiar fata de cele din inox dar si bateriile din alama sunt destul de rezistente doar ca va trebui sa aveti in vedere ca aceste produse din alama sunt sensibile la solventii din comert, asa ca aveti grija la solutiile de curatare pe care le folositi!

 

 

Baterie cada cu montare pe perete

 

Bateriile de cada cu montare pe perete sunt cele mai uzuale baterii care se folosesc la momentul respectiv. Acestea sunt usor de instalat si usor de monta de toate tipurile sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri pentru a se potrivi cu orice gust si design. Multe baterii de baie moderne sunt mai unghiulare în designul lor și au frecvent mânere de tip pârghie care pot fi ridicate sau coborâte pentru a controla debitul de apă. Robinetele clasice sau tradiționale sunt adesea curbate sau arcuite. Mânerele de rotație pot fi, de asemenea, în diferite stiluri. Robinetele cu mâner in forma de x, cu cele un fel de maneta, ce pot fi ușor de prins și aduc un aspect minunat clasic la orice cada de baie.

Gama largă de robinete pentru baie oferite poate părea uneori incomodă și nu există un singur tip de robinet potrivit pentru fiecare persoană, familie sau baie. Combinând propriile gusturi personale cu funcționalitatea de care aveți nevoie, puteți găsi robinetele de baie care vă sunt perfecte.

Când achiziționați o astfel de baterie de cadă trebuie să țineți cont de pipă bateriei, trebuie să fie destul de lungă în așa fel încât să nu va curgă apă pe marginea căzii. În general lungimea pipei pentru  o bateria de cadă variază între 15 - 17 cm și majoritatea bateriilor de cadă sunt cu pipă pivotantă/mobilă ca în momentul în care va relaxați în cadă și nu va jeneze bateria în momentul în care stați întins in cadă.

Culoarea și stilul baterie este la fel de important precum alegerea sanitarelor de baie. Dacă alegeți o astfel de baterie de cadă retro antichizata că cea din poză de mai jos va trebui să o asortați cu accesoriile de baie și bateriile de lavoar retro din aceeași colecție.

Te ținut cont că aceste tipuri de baterii sunt mai pretențioase și trebuie avut grijă la felul de curățare, nu trebuiesc ucratete cu solvenți puternici din comerț, ele fiind integral din alamă cu modele din ceramică florală.

 



 
 
Baterii de cada freestanding sau independente

Odată cu tendința de desfășurare independentă, bateriile de baie sunt in continuua în creștere, de aceea tot mai mulți dintre noi avem nevoie de îndrumări pentru achizitionarea de robinete. În general, acest tip de baie nu poate adăuga robinete montate pe cada sau in perete, astfel încât trebuie să se folosească o baterie de baie independent sau o  baterie de cada freestanding. La Foglia.ro există o gamă largă de baterii de baie independente sau baterii de cada freestanding, de la contemporan la tradițional. Unele au și un mixer de duș, oferindu-ți toate opțiunile moderne de baie / duș pe care ți le-ai putea dori vreodată.

 


 

 

 

Pentru mai multe modele de baterii de baie, consultați siteul nostru Foglia.ro si ce tipuri de lavoare de baie trebuie sa folosesti in functie de tipul de baterie vezi aici articolul despre lavoarele de baie.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0371232595 comenzi@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!