'
Ai vazut campania noastra de Paste cu cele mai mari reduceri si cu produse cadou in valoare de 27.500 ron? Nu rata, cauta produsele favorite si bucura-te de cumparaturi! Campania se va termina in curand -  

Lavoarul freestanding - amenajarea unei bai cu acest tip de lavoar

Lavoarul freestanding - amenajarea unei bai cu acest tip de lavoar

Lavoarul freestanding este un obiect sanitar modern care contribuie la desăvârşirea unui ambient cosmopolit, cu note futuriste.

Totuși, nu doar aspectul WOW, face ca acest corp sanitar să fie unul expresiv cu personalitate. În rândurile următoare ne-am propus să vedem cum trebuie ales un astfel de lavoar, care sunt avantajele cu care vine dar şi ce trebuie să analizezi înainte de a achiziţiona un lavoar freestanding.

Chiuvetele freestanding sunt ca niște coloane de diferite forme, ovale, patrate si rotunde care pot profita de scurgerea podelei, în acest caz vor fi instalate independent sau lipite de perete. Aceste tipuri de lavoare freestanding vin în forme simple și esențiale asigurând o atingere estetică fără egal cu baia.

Frumusețea acestor lavoare freestaning stă în forma lor, transformand baia intr-un mediu cochet și minimalist.

 

 

Înainte să începem aprofundarea subiectului, este foarte important de stabilit că varianta lavoarului freestanding, zis și pe lavoarul cu montare pe pardoseală, nu se potrivește oricărei băi. Spunem acest lucru deoarece in general pentru astfel de lavoare de baie este nevoie o baie spatioasa de dimensiuni considerabile. 

Care sunt Avantaje & Dezavantajele unui Lavoarului Freestanding:

Principalul avantaj al acestora tine optimizarea eficientă a spaţiului. Faţă de tipurile de lavoare care necesita montaj pe blat sau trebuie integrate în alte corpuri de mobilier, acestea sunt extra compacte şi ajuta la optimizarea eficientă a spaţiului, deci pot fi montate facil atât în baie de dimensiuni mici cât şi în cele spaţioase. Un exemplu de lavoar freestanding foarte versatil este  modelul Fluminia Athos-B.

Construcția acestuia  asigura camuflarea eficientă a racordurilor şi robineţilor, deci aspectul estetic este unul plăcut, iar accesul către acestea nu este în niciun fel obturat.

Dacă vorbim de aspectul vizual, cu siguranță, această piesă este una impresionantă. Laturile ovale sunt bine finisate. Materialul ceramic este de foarte bună calitate. Deci acest obiect ceramic este una dintre piesele premium, care îmbogăţesc vizual şi funcțional întreaga baie.

Materialul ceramic nu este doar durabil, dar este supus şi unor tratamente speciale ce asigură întreținerea facilă pe termen lung. Pentru că vorbim de amenajări interioare şi stil, lavoarul freestanding oferă multă versatilitate. Pune în valoare băile cu design minimalist, dar şi pe cele moderne, pe cele cu accente retro.

 

  • Avantaje lavoarului freestanding
    • Arată fantastic si elegant prin marimea lui impunatoare. Nu putem ignora primul lucru care ne sare în ochi – aspectul. Există modele de lavoare care se potrivesc pentru orice stil, de la clasic, până la modern, minimalist sau shabby chic;
    • Creează un ambient aerisit și accentuează spațiul existent;
    • Este ușor de curățat și întreținut pe termen lung – toate spațiile sunt foarte ușor accesibile;
    • Aspect compact – nu ocupă foarte mult spațiu la nivelul podelei;
    • Ascund foarte bine sursele de alimentare cu apă ceea ce este un avantaj extrem de important.
    • Acest tip de lavoar freestanding se poate monta in baile de mari dimensiuni si in special in restaurante sau locatii de lux.
    • Un alt avantaj al lavoarului freestanding este ca il puteti amplasa oriunde doriti dvs in baie.
    • Într-un fel, este versiunea de design evoluată și modernă a lavoarului clasic pe care îl știm cu toții atât de bine. Totuși, ceea ce îl face diferit de bazinul tradițional este faptul că poate fi instalat la o distanță de perete sau chiar în mijlocul camerei, deoarece este finisat pe toate părțile. În funcție de designul său, acesta poate avea un robinet pe lavoarul de baie sau poate necesita o baterie de lavoar independent cu montare pe podea.
  • Dezavantaje lavoarului freestanding
    • Cel mai mare dezavantaj este că îi lipsesc spațiile de depozitare. Motiv pentru care va să dedici o altă parte a băii pentru stocarea tuturor soluțiilor de curățate care până acum își aveau locul sub chiuvetă;
    • Înălțimea lavoarului este standard, nu poate fi montat la înălțimi diferite precum lavoarele suspendate sau cele pe blat de aceea trebuie sa tineti cont de inaltimea persoanelor care il folosesc.

 

La ce trebuie să fim atenti când cumparam un lavoar freestanding?

Pe lângă designul si forma lui care sunt foarte importante, evident, trebuie să fii atent și la calitate, preț, opțiuni de montaj, dimensiuni, greutate. Am jos aveti o grămadă de idei despre cum sa alegem un lavoar freestanding pentru baie:

  1. Calitatea ceramicii din care este realizat lavoarul de baie

 

Fiind un obiect sanitar de mari dimensiuni – ce nu se sprijină pe dulap, nu are alte elemente decorative sau de mobilier care să îl acopere/protejeze, calitatea ceramicii din care este realizat este foarte importantă. Este un produs de baie considerat de lux, însă nu întotdeauna această etichetă este suficientă.

Cu cât calitatea ceramicii este mai mare, cu atât produsul va fi mai durabil și va rezista mai bine în timp. Gândește-te numai că se va sprijini cu toată greutatea pe o suprafață destul de mică de contact cu gresia. Nici gresia nu este tocmai cel mai pufos material posibil, iar dacă din construcție lavoarul este firav, rezultatul nu va fi unul de dorit.

 

Cum testezi calitatea ceramicii unei chiuvete de baie freestanding?

De fiecare dată când un client ne întreabă asta, avem aceeași metodă de testare care până acum nu a dat greș: greutatea produsului. De ce? Ceramica sanitară este un material foarte dens și, în concluzie, foarte greu. Vorbim despre un lavoar freestanding care are o înălțime minimă de 1 metru. Ceea ce ar trebui să îl facă un mic pachet de ceramică. Un lavoar freestanding mediu cântărește minim 40 kilograme.

Și al doilea aspect la care trebuie să fii atent este suprafața ceramică. Cu cât este mai fină, fără imperfecțiuni, cu atât calitatea produsului este mai bună. Daca pe suprafata ceramicii chiuvetei exista imperfectiuni si pori de aer calitatea va scadea din punctul asta de vedere, deoarece exista imperfectiuni pe suprafata produsului.


Vezi detalii despre Lavoar Freestanding patrat Fluminia Porthos

 

 

  • Dimensiunea chiuvetei freestanding

Acest aspect este foarte important și vorbim serios, este important ca dimensiunile lavoarului să se potrivească cu spațiul disponibil pentru a nu avea neplacerea ca acesta sa nu se potriveasca in baia dvs si sa trebuiasca sa-l returnati de unde l-ati achizitionat, deoarece va implica costuri suplimentare si timp pierdut. Sunt foarte multe situații în care nu sunt luate în considerare micile curbe, dimensiunea la sol sau dimensiunea bolului, și rezultă într-un lavoar fabulos care nu încape.

Cel mai sigur atunci când alegi o chiuveta freestanding, după ce ai ales modelul și ai verificat calitatea, este să lucrezi cu schița produsului. Orice vanzator online îți va pune la dispoziție o schiță detaliată cu dimensiunile produsului de sus până jos. Pe Foglia, schițele tuturor produselor sunt imaginile produsului.

 

  • Racordurile de apă pentru aceste chiuvete freestanding

Deosebit acest tip de lavoar dar cum racodam bateria la conducetele de apa? Este foarte important să știi cum îl poți conecta la racorduri sau daca nu stii poti chema in instalator care se pricepe si care a mai montat astfel de lavoare. Marea majoritate are de la început 2 tipuri de racorduri – prin pardoseală (pe jos) sau prin spatele lavoarului. Dar nu te baza pe acest aspect și verifică pe schita produsului înainte să faci o achiziție. Ar fi păcat să ai un astfel de lavoar și să fie necesară o improvizație pentru a-l conecta la apă.

 

Ce trebuie să analizezi când vrei să integrezi un lavoar free standing

Dacă știi ce dorești să integrezi pe parte de aspect, design, stil, funcţionalitate a venit momentul să arunci o privire atentă şi detaliilor legate de accesorii. Trebuie să verifici tipul bateriei ce poate fi montată și  tipului de scurgere compatibilă. Amenajarea unei băi presupune investiții destul de consistente și cu siguranță,  nu îţi doreşti să faci rabat la nimic şi să achiziţionezi piese mai puțin calitative sau care nu conferă aspectul estetic dorit.

Bateria pentru lavoar freestanding Line Foglia este o opțiune accesibilă şi compatibilă. Este piesa care conferă aspect estetic deosebit, datorită designului futurist. Liniile moderne şi materiale de foarte bună calitate sunt primele aspecte care atrag atenția. Dacă vorbim şi ușurința cu care se montează ori de tratamentele anti calcar spunem că avem piesa ideală pentru o baie modernă.

La fel se întâmplă şi cu scurgerea, acesta trebuie selectata cu multă atenție. Poți combina o scurgere cu ventil preaplin şi sistem click-clack din crom Deante.  O piesă utilă, rezistentă ce este garantată de producător timp de 2 ani. Aceasta poate fii asortata oricând cu baterii de chiuvetă şi de cadă din crom Foglia. Îmbunătăţesc estetica încăperii şi funcţionează perfect.

Bateria care va fi atașată unui lavoar freestanding este un element care ar putea să fie perfecta. Sunt foarte multe băi în care un lavoar freestanding și-a găsit perfect locul, dar designul nu este susținut de o baterie care să se potrivească. Și nu este vorba doar despre vizual, ci despre funcțional.

  • Baterie cu montaj direct pe lavoar

 

 

Bateria cu montaj direct pe lavoarul de baie este cea mai des folosita pe toate tipurile de lavoare. Foarte important este ca lavoarul să aibă spațiu marginile laterale pentru montaj si bineinteles orificiu pentru montarea bateriei. În ceea ce privește modelul de baterie gasesti pe Foglia.ro o gama variata de baterii pentru lavoar

 

 

 

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0371232595 comenzi@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!