'

Lavoare rotunde sau dreptunghiulare: alegeri pentru designul băii tale

Lavoare rotunde sau dreptunghiulare: alegeri pentru designul băii tale
Atunci când vine vorba despre designul băii, un element cheie al acesteia este lavoarul, iar alegerea între forma rotundă și cea dreptunghiulară a lavoarului poate influența întregul aspect al băii. 
În acest articol, vom explora avantajele și dezavantajele lavoarelor rotunde și dreptunghiulare, pentru a te ajuta să faci o alegere potrivită conform planurilor tale.


Avantaje și dezavantaje lavoare rotundeAvantaje:
 1. Estetică plăcută: Forma rotundă a lavoarelor conferă un aspect elegant și sofisticat în baie.
 2. Siguranță: Absența colțurilor ascuțite în lavoarele rotunde le face mai sigure, în special pentru familiile cu copii mici sau persoanele în vârstă.
 3. Ușor de curățat: Deoarece nu au colțuri ascuțite, lavoarele rotunde sunt mai ușor de curățat, deoarece nu există suprafețe ascunse sau colțuri în care să se acumuleze murdăria.
 4. Economisirea spațiului: Lavoarele rotunde pot fi potrivite pentru băi mai mici, deoarece pot ocupa mai puțin spațiu decât cele dreptunghiulare.

Dezavantaje:

 1. Suprafață de spălare mai mică: Din cauza formei rotunde, lavoarele pot avea o suprafață de spălare mai mică în comparație cu cele dreptunghiulare.
 2. Pot fi mai dificil de integrat în designul modern: Lavoarele rotunde pot fi mai puțin potrivite pentru designul modern sau minimalist, care adesea preferă linii drepte și forme geometrice.


Avantaje și dezavantaje lavoare dreptunghiulare:Avantaje:
 1. Suprafață de spălare mai mare: Lavoarele dreptunghiulare oferă o suprafață mai mare de spălare, ceea ce poate fi un avantaj pentru persoanele care au nevoie de mai mult spațiu pentru activitățile de igienă personală.
 2. Integrare ușoară în design: Forma dreptunghiulară se potrivește bine în designul modern sau minimalist, oferind o estetică contemporană și versatilitate în diferite stiluri de băi.
 3. Accesibilitate la spațiul de depozitare: Lavoarele dreptunghiulare pot fi mai ușor de integrat în mobilierul de baie sau sertarele, oferind spațiu suplimentar de depozitare.

Dezavantaje:

 1. Colțuri ascuțite: Lavoarele dreptunghiulare pot avea colțuri ascuțite, ceea ce poate fi o preocupare în special pentru familiile cu copii mici sau persoanele cu mobilitate redusă.
 2. Curățare mai dificilă: Datorită colțurilor, curățarea acestora poate fi mai dificilă și pot atrage mai multă murdărie și depuneri.


Indiferent dacă vă decideți la un lavoar rotund sau unul dreptunghiular, modul de montare al acestora poate varia în funcție de designul și preferințele personale. Cele mai comune tipuri de montare pentru aceste tipuri de lavoare:

 • montare pe blat
 • montare pe perete
 • montare piedestal
 • freestanding
 • încastrat
Este important să luați în considerare stilul general al băii, dimensiunile spațiului disponibil și preferințele personale atunci când decideți între un lavoar rotund sau unul dreptunghiular.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0371232595 comenzi@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!