'
Ai vazut campania noastra de Paste cu cele mai mari reduceri si cu produse cadou in valoare de 27.500 ron? Nu rata, cauta produsele favorite si bucura-te de cumparaturi! Campania se va termina in curand -  

Cum sa alegi rezervorul incastrat Geberit potrivit pentru vasul tau de WC: Ghid Complet

Cum sa alegi rezervorul incastrat Geberit potrivit pentru vasul tau de WC: Ghid Complet

Fiecare zi aduce cu sine oportunități noi de a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea băii tale. Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim de la clienții noștri se referă la alegerea rezervorului incastrat potrivit pentru vasele de WC suspendate, precum și compatibilitatea acestora cu diversele modele de clapete de acționare. În acest ghid, vom explora toate aspectele esențiale pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie.

Pentru a veni in ajutorul clientilor am decis sa enumeram in acest articol modalitatea de alege rezervorul incastrat si a clapetei de actionare pentru vasul de toaleta.
 

Compatibilitatea între rezervoarele încastrate Geberit și clapete


În general, aproape 99% din vasele de WC suspendate se potrivesc cu orice rezervor incastrat. Acestea sunt concepute să se adapteze la orice vas de WC suspendat, având o toleranță de reglaj între 15-17 cm, făcându-le astfel versatile și ușor de instalat.

Cu toate acestea, trebuie să acorzi o atenție specială alegerii clapetelor de acționare. Unele clapete se potrivesc doar dacă sunt de la același producător, iar altele, chiar dacă sunt de la același producător, se potrivesc doar cu un anumit model de rezervor incastrat.

 

Tipuri de rezervoare încastrate Geberit și clapete de acționare compatibile


Geberit oferă trei tipuri principale de rezervoare incastrate, fiecare cu propriile caracteristici și opțiuni de acționare:

1. Rezervoare incastrate Geberit Delta:

Potrivite doar cu clapetele de acționare Geberit Delta, aceste rezervoare sunt cele mai comune și oferă o gamă variată de opțiuni pentru culori și acțiunea mecanică a clapetei.

2. Rezervoare incastrate Geberit Sigma:

Aceste rezervoare sunt compatibile doar cu clapetele de acționare Geberit Sigma, oferind o selecție mai largă de culori și materiale, precum și opțiuni pneumatice pentru acționare.

3. Rezervoare incastrate Geberit Omega:

Clapetele de acționare Geberit Omega sunt singurele compatibile cu aceste rezervoare, oferind opțiuni de acționare mecanică și o selecție mai restrânsă de modele și culori.




Pentru fiecare model de rezervor Geberit se potrivesc doar anumite clapete si nu se pot mixa intre ele.

De exemplu:

Rezervoarele incastrate Geberit Delta se potrivesc doar cu clapetele Geberit Delta:
Aceste modele de rezervoare incastrate de la Geberit Delta sunt cele mai comune rezervoare ce sunt montate in majoritatea locuintelor.
De ce?
Pentru ca sunt accesibile ca si pret si acopera o gama suficienta pentru culoarea clapetelor de actionare (crom, alb si negru lucios) iar tipul de actionare al clapetei este mecanic.
Cele mai cumparate sunt rezervoarele incastrate de la Geberit Delta cu clapeta crom si clapeta alba.







Rezervoare incastrate Geberit Sigma se potrivesc doar cu clapetele de actionare Geberit Sigma:
Aceste modele sunt mai scumpe deoarece se potrivesc doar cu anumite clapete cu o varietate de culori si material mult mai mare. Aceasta gama de rezervoare incastrate va poate ajuta in amenajarea unei bai mai aparte cu varietatea de clapete iar tipul de actionare este pneumatic sau mecanic in functie de preferinte si buget.




Rezervoare incastrate Geberit Omega se potrivesc doar clapetele de actionare Geberit Omega
Modelele de rezervoare incastrate Geberit Omega sunt compatibile doar cu clapetele Geberit Omega, respectiv clapetele Omega20 si Omega30. Pentru acest model de rezervor varietatea modelelor de clapete este mult mai scazuta iar combinatiile de culori sunt limitate, de asemenea, la fel ca si la clapetele de actionare Geberit Delta, actionarea acestora este mecanica.

 

Dimensiuni și caracteristici ale rezervoarelor încastrate Geberit:



Rezervoarele incastrate Geberit sunt disponibile în trei înălţimi de montaj diferite. Declansarea spalarii din fata este disponibila la toate rezervoarele Geberit, insa, la înălţimi mai joase de montaj, luam ca exemplu rezervorul Geberit Omega unde avem disponibila actionarea clapetei de sus sau din fata.
Gama de rezervoare Geberit vin la pachet cu tehnologia Dual Flush, ce permite alegerea intre o cantitate mare (6 litri) sau mica (3 litri) de apa pentru spalare, contribuit astfel la economisirea apei.
De asemenea rezervorul incastrat ofera o izolare fonica impresionanta iar zgomotul de umplere al rezervorului va fi redus semnificativ, oferind o atmosfera mai linistita in baie. Toate rezervoarele sunt  potrivite pentru o gama larga de tipuri de pereti cum ar fi pereti despartitori usori, pereti de gips-carton sau chiar pereti masivi.

Dimensiunile rezervoarelor se pot modifica pe inaltime, intre 0-20 cm, totusi ele difera in functie de inaltimea si adancimea acestora. Latimea lor  va fi mereu aceeasi de 50 cm. Va punem la dispozitie mai jos dimensiunile rezervoarelor Geberit dar si cateva detalii specifice acestora:

- Geberit Delta:  înălțime 112 cm, lățime 50 cm, adâncime 12 cm





O functie optionala este tehnologia AquaClean, reprezentand un sistem inovator de spalare cu jet de apa pentru o igiena personala imbunatatita.

Rezervorul Delta poate fi alegerea excelenta pentru cei ce doresc un produs de inalta calitate.

Ca si recomandari pentru acest produs, va rugam sa luati in considerare dimensiunile si nevoile specifice ale proiectului, de preferinte estetice si bugetul disponibil, pentru alegerea modelului potrivit.
De asemenea, nu uitati de alegerea clapetei potrivite care se regaseste in acceasi gama, Geberit Delta.

 

- Geberit Sigma: înălțime 114 cm, lățime 50 cm, adâncime 8 cm




Rezervoarele Geberit Sigma ofera un design mai inalt dar mult mai slim in comparatie cu celelalte rezervoare de la Geberit Delta.

Pretul acestuia este mai ridicat insa mult mai facil pe termen lung datorita diversitatii de modele ale clapetelor Geberit Sigma. In cazul in care dupa montajul rezervorului si clapetei, la un anumit timp va ganditi sa redecorati baia, nu va mai fi nevoie sa inlocuiti rezervorul.
Paleta de culori si modele ale clapetelor Sigma va permite sa va personalizati design-ul baii ori de cate ori aveti nevoie.
De asemenea poate fi adaugata si functia DuoFresh, aceasta reprezinta o unitate de purificare a aerului ce absoarbe mirosurile neplacute si poate fi montata pe orice rezervor Geberit Sigma si adaptat la fiecare clapeta din gama Geberit Sigma.


 

- Geberit Omega: înălțime 82 cm, lățime 50 cm, adâncime 17 cm





Rezervoarele incastrate Geberit Omega sunt disponibile in 3 inaltimi (112 cm, 98 cm, si 82 cm), oferind flexibilitate in amenajarea baii. Geberit Omega reprezinta o solutie moderna si eficienta pentru baile moderne.

Functionalitatile sale avansate, dimensiunile compacte si designul elegant il fac o alegere excelenta pentru cei care doresc montarea la inaltimi mai joase, sa obtina spatiu suficient si totodata un aspect elegant. De asemenea modelul de rezervor incastrat Geberit Omega va ofera varianta de pozitionare a clapetei de actionare frontal sau in partea superioara pentru cele cu inaltimile de 98 cm si 82 cm, in functie de nevoi si preferinte.
 

Rezervoare incastrate cu actionare pneumatica:

Actionarea rezervorului incastrat prin actionare pneumatica se face prin utilizarea unui sistem de aer comprimat printr-un traseu de furtunase de la clapeta la supapa pentru a declansa spalarea. Desi costul acestor clapete este putin mai ridicat, functionarea acestora este mult mai silentioasa, facilitand confortul in baie.
De asemenea puteti alege variante de actionare printr-un buton ce poate fi pozitionat oriunde la o distanta de aproximativ 1 m de rezervor, pentru a spori confortul si a adauga un plus de design.


Rezervoare incastrate Geberit cu actionare mecanica:

Clapetele cu actionare mecanica sunt cea mai populara alegere datorita costului scazut si fiabilitatii. Actionarea acestora este simpla printr-un sistem de tije din plastic ce actioneaza mecanic valva rezervorului pentru declansarea spalarii.
In ceea ce priveste intretinerea acestora, majoritatea instalatorilor sunt familiarizati cu astfel de mecanism, astfel costul si timpul reparatiei acestora va fi mai redus. Un alt avantaj poate fi diversitatea modelelor, clapetele cu actionare mecanica sunt puse la dispozitie intr-o multime de modele, si combinatii de culori, pentru a oferi design-ul potrivit baii.


Rezervoare incastrate Geberit cu actionare pe sensor:

Desi pare ca sunt o noutate, clapeta cu actionare pe senzor este existentă pe piață de mult timp, doar ca dimensiunea si estetica lor se actualizeaza din ce in ce mai mult.  Acestea nu se gasesc intr-o varietate de modele, prin urmare nu veti avea prea multe optiuni. Insa functionalitatea acestora este mult mai ridicata in comparatie cu alte tipuri de mecanisme.
In cazul in care uitati sa trageti apa, clapetele cu senzor acționează o spalare automata la un interval de timp stabilit pentru a mentine igiena constanta in vasul de wc. Un alt avantaj al acestora este mentinerea igienei clapetei, deoarece nu va mai fi nevoie sa atingeti clapeta, aceasta functionand cu ajutorul unui senzor cu infrarosu pentru detectarea miscarii.


De ce rezervoarele incastrate Geberit?

· In prezent, toti visam la bai cat mai moderne, cu cat mai mult spatiu liber si design-uri complexe. Rezervoarele incastrate Geberit elimina incomoditatea rezervoarelor clasice care ocupau foarte mult spatiu, acestea ascund tot ce tine de functionare in spatele peretelui, oferind un spatiu elegant si minimalist.

· Pe langa spatiul generos obtinut, veti beneficia si de functii inteligente precum DualFlush ce va ofera posibilitatea de a economisi apa prin alegerea unui jet puternic sau unul econom, astfel apometrele vor fi cu siguranta recunoscatoare.

· Puteti chiar economisi prin reutilizarea apei, rezervoarele Geberit având un filtru special, astfel se poate reutiliza chiar si apa de ploaie.

· Lipsa zgomotului aduce un plus de comfort si relaxare, fiind montate in spatele peretelui, rezervoarele incastrate Geberit izoleaza fonic spalarile, asigurandu-va linistea pe care o meritati.

· Rezervoarele Geberit sunt fabricate din materiale de cea mai inalta calitate si testate riguros inainte sa ajunga in orice baie. Pentru a va asigura acest lucru, rezervoarele Geberit vin la pachet cu garantie de 10 ani.

· Pe langa functionalitati si calitate, rezervoarele incastrate vor face curatenia in baie o activitate placuta, fiind mult mai usoara curățarea comparativ cu vechile rezervoare, unde era nevoie de efort pentru curățarea spațiului toaletei.


 

Cu rezervoarele încastrate geberit, baia ta nu e doar funcțională, ci devine un spațiu elegant și relaxant. Alege calitatea, economisește bani și bucură-te de o baie de vis!


 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti De Luni pana Vineri intre orele 09:00 - 17:00 (exceptand sarbatorile legale)

0371232595 comenzi@foglia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!